- 7 grote sjalotten
- 1 rode peper
- 15 teentjes knoflook
- 6 cm verse gember
- 1 theel. zout
- 1 theel. geelwortel
- 500 g kipdijfilet
- 65 ml olie (het liefst arachideolie, anders zonnebloemolie)
- 5 tomaten
- 100 ml koud water
- 1 eetl. sojasaus
- geraspte schil van 1 citroen
- 5 eieren
Snipper 2/3 van de sjalotten en hak 1/3 grof. Snijd de rode peper in stukjes. Pel de knoflookteentjes. Snijd de gember in stukjes. Doe dit alles in een blender of in een tjobek. Maak er een puree van. Voeg zout en geelwortel toe. Smeer de kip in met dit mengsel.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak de kip aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten. Haal de kip met een frituurspaan uit de pan.
Snijd de tomaten in stukjes. Doe de overgebleven uien in de pan en bak ze onder af en toe roeren op laag vuur tot ze bruin worden. Doe het koude water, de sojasaus en de citroenschil erbij. Laat drie minuten op halfhoog vuur bakken.
Doe de kip er weer bij en de tomaten en bak 20 minuten. Kook intussen de eieren hard.
Snijd de gekookte eieren doormidden en doe ze bij de kip. Roer voorzichtig zodat de eieren heel blijven. Bak totdat de kip gaar is.
Lekker met rijst.