- 800 g kipdijfilet
- 2 limoenen
- 2 theel. gemberpoeder
- 2 eetl. Geikkeikan sake of mirin
- 4 eetl. sojasaus
- 100 g aardappelzetmeel
- frituurolie
- (zee)zout
- 1 eetl. zwart sesamzaad
Halveer de kipfilets, of als ze erg groot zijn, snijd ze dan in drieën. Alle stukken moeten ongeveer even groot zijn. Leg de stukken in een ruime schaal, zodat ze niet boven op elkaar liggen.
Pers een halve limoen uit. Meng het sap met de gemberpoeder, sake en de sojasaus. Schenk over de kip en schep goed om. Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast. Schep halverwege om.
Haal de kip uit de schaal en leg de stukjes op een grote, platte schaal. De marinade wordt verder niet gebruikt. Bestrooi de kip rondom met aardappelzetmeel en laat 10 minuten liggen, zodat de buitenkant wat kan drogen.
Verhit ondertussen de olie tot 170 °C. Frituur de helft van de kip in 1 minuut licht goudbruin. Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een rooster. Frituur de tweede portie en laat ook die uitlekken. Alle stukjes moeten in totaal drie keer gefrituurd zijn.
Snijd de rest van de limoenen in partjes. Bestrooi de kip met wat zout en het sesamzaad. Serveer met de limoen.