- 500 g rundvlees
- zout
- peper
- 0,75 dl olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 theel. Turkse pul biber
- 1 eetl. marjolein
- 1 eetl. geraspte citroenschil
- 1 theel. komijnpoeder
- 1 theel. kardamompoeder
- 2 uien
- 2 eetl. olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2,5 dl vleesbouillon
- platte peterselie
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Bestrooi met zout en peper.
Voor de marinade: schenk 0,75 dl olijfolie in een schaal. Pers de teentjes knoflook uit. Roer de knoflook, de pul biber, de marjolein, de citroenschil, de komijn- en kardamompoeder door de olijfolie. Doe het vlees erbij en roer goed om. Zet de schaal minstens 1 nacht in de koelkast.
Haal het vlees voor het bakken met een schuimspaan uit de schaal. Zet de marinade apart.
Snipper de uien. Verhit de 2 eetl. olie in een pan. Schroei het vlees dicht. Voeg de uien toe en bak die even mee. Doe de tomatenblokjes erbij. Voeg de bouillon en de marinade toe. Leg het deksel op de pan en laat het 3 uur op heel zacht vuur sudderen.
Bestrooi met wat peterselie. Lekker met rijst.