Sambal manis (veel foto’s)

Sambal manis is een van de heerlijke recepten uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk. Wie heeft dat nu niet in huis? Je maakt de Sambal manis zo:

Ingrediënten

  • 5 lomboks
  • 1 theel. tamarindepasta/asempasta
  • 2 theel. palmsuiker
  • snufje zout
Ingrediënten Sambal manis

Bereiding

Snijd de lomboks in stukken (tip 7) en doe ze in een tjobék (tip 25).

Voeg de tamarinde- of asempasta, de palmsuiker en het zout toe.

Wrijf alle ingrediënten goed fijn.

Doe de sambal in een goed afsluitbaar potje. De sambal is beperkt houdbaar in de koelkast. Je kunt de sambal invriezen.

Ik bewaar sambals in dit soort plastic potjes in de vriezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons