Ballen
- 1 kg half-om-half gehakt
- 2 eetl. mosterd
- mespunt gemalen cayennepeper
- 1 flinke eetl. sambal badjak
- 4 eetl. paneermeel
- 5 eetl. gebakken uitjes (bawang goreng)
- 2 eetl. ketjap manis
- 3 eetl. sojasaus
- 2 tenen knoflook
- 1 ei
- klontje roomboter
- scheutje olie
Saus
- 1 eetl. sambal badjak
- 1 teen knoflook
- ½ theel. vissaus
- 1 eetl. citroensap
- ½ theel. sesamolie
- 1 flinke eetl. zoete chilisaus
- 2 eetl. ketjap manis
- 4-5 eetl. water
- 2 eetl. sojasaus
Doe alle ingrediënten voor de ballen (op de boter en olie na) in een kom en meng goed. Draai er 15 ballen van. Leg die op een bord, dek ze af en laat ze opstijven in de koelkast. Doe alle ingrediënten van de saus in een kom, roer, en proef op smaak. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ballen rondom bruin. Schep ze met het braadvocht in de slowcooker. Giet de helft van de saus over de ballen. Laat ze 6 uur op Low sudderen. Schep de ballen uit de slowcooker. Voeg het water aan de saus in de slowcooker toe. Roer goed. Voeg dan de rest van de saus toe. Roer weer goed.