Rundvlees bhuna
- 1 grote ui
- 900 g runderriblap of lamsvlees
- 2-3 groene Spaanse pepers
- 1 eetl. gember
- 2 grote tenen knoflook
- verse korianderblaadjes ter garnering
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 theel. komijnzaad
- ¼ theel. kurkuma
- ½ theel. chilipoeder
- ¼ theel. garam masala
- 1 theel. gemalen koriander
- 2 eetl. tomatenpuree
- zout naar smaak
Snijd de ui in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm. Hak de pepers met het zaad fijn. Hak de gember fijn. Pers de knoflook uit. Hak de korianderblaadjes fijn.
Verhit de olie in een pan en doe het komijnzaad erin. Voeg als het gaat sissen de ui toe en fruit die goudbruin.
Doe het vlees, de pepers, gember en knoflook erbij en bak enkele minuten tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de kurkuma, garam masala, koriander en chilipoeder toe en roer goed. Voeg als het vlees gaat bruinen de tomatenpuree en het zout toe en roerbak enkele minuten.
Schenk wat water in de pan en doe het deksel erop. Stoof het vlees op een laag vuur in 30-35 minuten zacht. Garneer met de korianderblaadjes.