- 700-800 g riblappen
- 1 grote ui
- zout
- peper
- 2 flesjes (600 ml) Belgisch donker bier (Trappist)
- 2 grote eetl. appelperenstroop
- 2 theel. gedroogde tijm
- 3 kruidnagels
- witte natuurazijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 plakken ontbijtkoek
- Dijonmosterd
- evt. 2 eetl. maïzena
Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast. Snijd de ui in grove stukken. Doe dat in de slowcooker. Snijd het vlees in stukken en breng het op smaak met zout en peper. Doe het vlees in de slowcooker. Schenk het bier over het vlees. Voeg de stroop toe, de tijm, de kruidnagels en een flinke scheut azijn. Roer goed door. Leg de laurierblaadjes erop.
Besmeer elk plak ontbijtkoek aan één kant met 1 eetl. mosterd. Leg de ontbijtkoek met de bemosterde kant naar beneden in de slowcooker. Leg het deksel op de slowcooker en laat 6 uur op Low pruttelen.
Bind eventueel na 5,5 uur de saus met maïzena. Doe hiervoor wat water bij de maïzena en roer tot een papje. Doe er dan wat saus bij, roer goed door, en doe het in de pan. Roer het daar ook goed door. Laat indikken.