Smoor uit de slowcooker (1 foto)

  • 500 g doorregen riblappen
  • zout
  • peper
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olie
  • ½ theel. sambal manis
  • 1 stukje foelie
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. geraspte citroenschil

Snijd het vlees in stukjes. Bestrooi de stukjes met zout en peper. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie. Fruit de ui en de knoflook al roerbakkend 2 minuten. Doe het vlees in de slowcooker. Doe het ui-knoflookmengsel erbij. Voeg de sambal, de ketjap, 1 dl kokend water, de foelie en het citroenrasp toe. Schep alles goed door elkaar. Laat 8 uur pruttelen op Low. Haal de foelie eruit. Lekker met rijst en sperzieboontjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons