Kip Lahori (veel foto’s)

Kip Lahori is een verrukkelijk gerecht uit Pakistan dat ik ooit van een buurvrouw heb gekregen. Heerlijk veel specerijen, maar toch geen ingewikkeld gerecht. Je maakt de Kip Lahori zo:

Ingrediënten

  • 1 grote gele ui
  • 1 eetl. verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 serranopepers (opmerking 1 en 2)
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1kg kippendij zonder bot
  • 1 eetl. korianderpoeder
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 1 theel. kardemompoeder
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • ¼ theel. geelwortelpoeder
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 3 eetl. yoghurt
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 500 ml kippenbouillon
  • ½ kop verse koriander
  • peper
Ingrediënten Kip Lahori

Bereiding

Hak de ui in stukjes.

Hak de gember en de knoflookteentjes fijn.

Verwijder de zaadjes uit de pepers en hak de pepers fijn. Snijd de kip in stukjes van 2,5 cm.

Zet alles klaar om te gaan koken.

Verhit de olie in een braadpan op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en laat die in ongeveer 7 min. onder af en toe roeren lichtbruin worden. Voeg de gember en knoflook toe en bak ongeveer 10 seconden totdat het gaat geuren.

Voeg de serranopepers, koriander-, komijn-, kardemom-, kaneel-, cayenne- en geelwortelpoeder toe.

Doe de tomatenpuree, de yoghurt, 1 theel. zout en de kip toe. Roer alles goed door elkaar.

Voeg het laurierblad en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en leg de deksel half op de pan. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen.

Haal intussen de blaadjes van de verse koriander.

Haal het deksel van de braadpan en kook de kip op halfhoog vuur. Roer af en toe totdat de saus na ongeveer 10 min een tikje is ingedikt. Haal de pan van het vuur en roer de verse koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met basmatirijst.

Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Ik kon geen serranopepers krijgen, dus heb ik rode pepers genomen.

2 Ook hier geldt: kun je niet zo goed tegen pittig eten, gebruik dan minder hete pepers (de gewone Spaanse peper bijvoorbeeld) of doe er wat minder van in.

3 Dit is het eerste gerecht dat ik in ons nieuwe huis heb gemaakt. Nog in de oude keuken, vandaar de geschroeide achterwand en het niet meer schoon te krijgen gastoestel. De nieuwe keuken komt eraan, maar dat is nog een heel verhaal. Zie onder Verhuizing en Verhuizing 2 en Keuken 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons