Japans rundvlees uit de slowcooker is een gerecht dat ik van een vriendin heb gekregen. Het is echt heerlijk! Je maakt Japans rundvlees uit de slowcooker zo:
Ingrediënten
saus
- 125 ml Kikkoman sojasaus
- 40 g bruine basterdsuiker
- 3 eetl. honing
- 3 eetl. mirin
- 2 eetl. rijstazijn
- 1 eetl. gembersiroop
- 2 theel. chilivlokken
vlees
- 500 g riblappen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 2 lente-uitjes
- 2 theel. sesamolie
- 3 eetl. maïzena
- 150 g eiernoodles
- 1 eetl. sesamzaadjes (opmerking 1)
Bereiding
Doe voor de saus de sojasaus in een kom (opmerking 2), voeg de basterdsuiker toe (opmerking 3).
Doe daar de honing, de mirin en de rijstazijn bij.
Voeg tot slot de gembersiroop en de chilivlokken toe en roer goed door elkaar.
Doe de saus in de slowcooker. Snijd het vlees in kleine blokjes. Plet de teentjes knoflook. Doe het vlees in de slowcooker en steek de teentjes ertussen.
Laat het 7 uur pruttelen op Low.
Snijd intussen de paprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Haal het deksel van de slowcooker en zet op High en voeg de paprika, champignons en sesamolie toe.
Meng de maïzena met 6 eetl. van de saus. Roer goed door.
Schenk dit bij het vlees en roer het er goed door. Laat nog een halfuurtje zonder deksel stoven, totdat de saus wat is ingedikt.
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-uitjes in ringetjes (alleen het wit). Zet de sesamzaadjes klaar.
Vis de teentjes knoflook uit de slowcooker. Giet de noodles af en roer ze door het vlees (opmerking 4). Serveer bestrooid met lente-uitjes en sesamzaadjes.
Opmerkingen
1 Je kunt ook witte sesamzaadjes gebruiken. Ik had alleen zwarte in huis, dus heb ik die genomen.
2 Voor de foto de saus in een kom gedaan, maar alles kan natuurlijk ook rechtstreeks in de slowcooker worden gedaan.
3 Leek me leuk, foto van de basterdsuiker die net als de andere ingrediënten in de kom wordt gestrooid. Maar ja, basterdsuiker is toch weer heel anders dan gewone suiker en hij viel dan ook met een doffe klap in één keer in de kom.
4 We hebben het ook met rijst gegeten, maar met noodles is het stukken lekkerder.
Ik krijg meteen trek als ik al die mooie foto’s zie.
Moet ik dan toch maar eens een slowcooker aanschaffen?
Of kan het rundvlees ook in de braadpan?
Dank je, dank je! We hebben nog geen moment spijt van de slowcooker gehad, hij is ideaal. Maar volgens mij moet je dit gerecht ook in de braadpan kunnen maken, alleen dan wel minder lang opzetten, uurtje of vier of zo? En het is steeds opletten en roeren natuurlijk, dat hoeft allemaal niet in de slowcooker. 🙂
Hebben het met rijst en mi geprobeerd. Ik zag niets in het met mi, maar wat bleek met mi vond ik het toch het lekkerst.
Met mie was het lekker smeuïg!