- 4-5 kippenpoten
- zout
- peper
- 1 takje oregano
- wat blaadjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes bonenkruid
- 1 schijf knoflook- of kruidenboter van ongeveer 1,5 cm
Zout en peper de kip. Stop de kip in de braadzak. Doe de verse kruiden erbij, met de schijf knoflookboter. Druk het teveel lucht uit de braadzak en sluit hem af met de speciale sluiting.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip in de braadzak midden in de oven. Laat de stukken ongeveer 1 uur braden (1,5 uur voor een hele kip). Controleer eventueel na de braadtijd met een vleesthermometer of de dikste poot op het dikste gedeelte 70 graden is (prik de thermometer door de zak heen).
Haal de kip uit de oven, knip de zak open en verwijder de kruiden.
Lekker met patat en sla.