Kip uit de braadzak (veel foto’s)

Kip uit de braadzak is een gerecht dat mijn man Frans vaak maakt. Het is heerlijk en heel weinig werk. Absoluut een aanrader. Je maakt de Kip uit de braadzak zo:

Ingrediënten

  • 4-5 kippenpoten
  • zout
  • peper
  • 1 takje oregano
  • wat blaadjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes bonenkruid
  • 1 schijf knoflook- of kruidenboter van ongeveer 1,5 cm
Ingrediënten Kip uit de braadzak

Bereiding

Zout en peper de kip.

Stop de kip in de braadzak (opmerking 1). Doe de verse kruiden erbij (opmerking 2), met de schijf knoflookboter.

Druk het teveel lucht uit de braadzak en sluit hem af met de speciale sluiting.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip in de braadzak midden in de oven. Laat de stukken ongeveer 1 uur braden (1,5 uur voor een hele kip). Controleer eventueel na de braadtijd met een vleesthermometer of de dikste poot op het dikste gedeelte 70 graden is (prik de thermometer door de zak heen). Haal de kip uit de oven, knip de zak open en verwijder de kruiden.

Lekker met patat en sla.

Sla vergeten, voor de kleur wat kruiden erbij gedaan. 🙂

Opmerkingen

1 De braadzakken kun je bij de supermarkt kopen.

2 Wij hebben sinds september 2021 een tuin! Ja, we zijn verhuisd van een flat naar een eengezinswoning. De kruiden in dit gerecht zijn allemaal vers uit onze tuin.

4 antwoorden op “Kip uit de braadzak (veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons