Courgettesalade is een lekker fris gerecht. Je maakt de Courgettesalade zo:
Ingrediënten
- 3 courgettes (opmerking 1)
- 1 theel. zout
- 1 theel. gerookte paprikapoeder
- 1 eetl. kikkererwtenmeel (opmerking 2)
- 2-3 eetl. zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetl. sojasaus
- 1 takje rozemarijn
Bereiding
Snijd de courgettes in stukjes.
Doe ze in een kom. Strooi het zout, paprikapoeder en bloem erover. Meng goed.
Snijd de rozemarijn klein. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op halfhoog vuur.
Voeg de courgette toe en bak 10 minuten. Regelmatig roeren.
Doe de courgettes in een schaal en knijp de knoflook erboven uit. Schenk de sojasaus erover.
Strooi de rozemarijn over de courgettes. Meng alles goed door elkaar. Laat afkoelen. Daarna koud laten worden in de koelkast. Is de volgende dag ook nog lekker.
Opmerkingen
1 De bolcourgettes zijn uit eigen tuin. In het kleine voortuintje groeien ze als kool, in de achtertuin een stuk minder, zoals duidelijk te zien is op de foto. Ook nog een witte courgette erbij, ook een kleintje, ook daarvan hebben we een groter exemplaar in de voortuin. We hadden de zaadjes uit Frankrijk meegenomen, geen idee dat die planten zo groot worden. Gigantische bladeren ook! Omdat de courgettes min of meer tegelijk rijp zijn, worden er momenteel veel courgettes bij ons thuis gegeten. 🙂
2 Geen kikkererwtenmeel in huis? Gewoon bloem kan ook, maar de salade heeft dan wel minder smaak.