- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 600 g courgettes
- 100 g Gorgonzola
- 1 eetl. olijfolie
- 750 ml kippenbouillon (van 1 blokje)
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 100 g spekreepjes
- peper
- zout
Snipper de ui. Snijd de knoflook ragfijn. Schil de courgettes en snijd ze in stukjes. Snijd de Gorgonzola in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie totdat ze glazig zijn. Schenk de kippenbouillon erbij. Doe de courgettes, de takjes tijm en rozemarijn in de pan. Breng de soep aan de kook en laat met deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Bak in de tussentijd de spekreepjes krokant en zet ze apart.
Verwijder de takjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Doe de Gorgonzola in de soep en warm de soep nog even op zodat de kaas gaat smelten. De soep mag niet meer koken. Maak op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en strooi de spekreepjes erover.
