Jamaicaanse currypoeder (1 foto)

  • 2,5 eetl. gemalen geelwortel
  • 1 eetl. korianderzaad
  • 1 eetl. komijn
  • 2 theel. all spice (piment)
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 2 theel. mosterdzaadjes
  • 2 theel. gemalen fenegriekzaadjes
  • 1,5 theel. zwarte of witte peper
  • ¼ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel cayennepeper

Bak het korianderzaad, de hele komijnzaadjes, de pimentkorrels, de mosterdzaadjes, de fenegriekzaadjes en de peper 3-5 minuten in een droge koekenpan op halfhoog vuur. Laat ze even afkoelen en vermaal ze dan in een koffiemaler.

Roer alle ingrediënten goed door elkaar.

Bewaar in een goed afgesloten pot.

Jamaicaanse currypoeder

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons