- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 hete peper
- 750 g kippendijen zonder bot
- 2 theel. + 2 eetl. Jamaicaanse currypoeder
- zout
- peper
- 4 eetl. zonnebloemolie
- 2-3 takjes tijm
- ½-1 theel. paprikapoeder
- 1 eetl. kokosrasp
- 75 ml kippenbouillon
- 1 laurierblad
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. zout
- ½ kg voorgekookte krieltjes
- ½ kg sperziebonen
Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook uit. Snijd de hete peper in kleine stukjes.
Wrijf de kip in met 2 theel. currypoeder, en zout en peper naar smaak. Verhit de zonnebloemolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de kip toe en bak die aan alle kanten bruin in ongeveer 5 minuten. Verwijder de kip en haal zoveel olie uit de pan dat er nog 2 eetl. overblijven. Doe de ui, de knoflook, de tijm en de paprikapoeder in de pan. Bak ongeveer 5 minuten, onder voortdurend roeren. Voeg de hete peper, de kokos, de kippenbouillon, 75 ml water, het laurierblad, de tomatenpuree en 1 theel. zout toe. Roerbak 2 minuten. Doe de inhoud van de pan in de binnenpan van de slowcooker. Leg de kippendijen hierop en daarop weer de aardappelstukjes.
Kook 4 uur op low. Kook de sperziebonen halfgaar. Doe ze zo’n 30 minuten voordat de kip klaar is in de slowcooker. Lekker met rijst.