- ½ ingemaakte citroen
- 2 middelgrote uien
- 3 teentjes knoflook
- 750 g vastkokende aardappelen
- 2 grote rijpe tomaten
- 50 g groene olijven
- 40 g koriander
- wat saffraandraadjes
- 250 ml kippenbouillon van 1 blokje
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 8 kippendijen, zonder bot
- 1 eetl. olijfolie
- 1 theel. gemberpoeder
- 2 theel. komijnpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gedroogde chilivlokken
Spoel de halve ingemaakte citroen af, verwijder de pitjes en snijd hem reepjes. Snijd de uien en de knoflook in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de tomaten in stukken. Ontpit de olijven en halveer ze. Hak de koriander grof.
Doe de saffraan en de kippenbouillon in een kom en laat trekken. Zout en peper de kip.
Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin ui, knoflook, gemberpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken. Maal er ruim zwarte peper over en bak nog een paar minuten. Voeg 2 eetl. koud water toe en roerbak tot de uien lichtbruin zijn.
Voeg kip en citroen toe en bak de kip aan alle kanten lichtbruin.
Doe aardappelen, tomaten, olijven, koriander en peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bouillon met de saffraan toe, doe het deksel op de pan, zet het vuur op z’n laagst en laat 35 à 40 minuten koken totdat kip en aardappelen gaar zijn. Laat het deksel al die tijd op de pan zitten.