Courgettes in een jasje (1 foto)

  • 2 courgettes
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 theel. gedroogde peterselie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem

Maak met een vork groeven rondom in de courgette. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van een halve centimeter. Leg de plakken in een schaal en bestrooi met zout en zwarte peper. Meng goed door elkaar. Laat 15-20 minuten intrekken. Kluts drie eieren licht met een vork. Rasp 100 gram kaas en vermeng dat met het ei. Doe dat op een plat bord. Roer de peterselie en paprikapoeder erdoor. Strooi het paneermeel op een bord en meng hier het bloem door. Haal de courgetteplakken door het meelmengsel en vervolgens door het kaasmengsel. Verhit op middelhoog vuur 2-3 eetl. zonnebloemolie in een koekenpan en bak 4-5 minuten in een afgedekte pan (ongeveer 3 stuks per pan, geef ze de ruimte). Zet het vuur laag, draai ze om en bak weer 5 minuten in een afdekte pan. Haal ze uit de pan en bak de rest van de courgettes op dezelfde manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons