Knoflookcourgettes (veel foto’s)

Knoflookcourgettes is een lekker groentegerecht dat bij heel veel vleessoorten (of vegetarische gerechten) past. Je maakt de Knoflookcourgettes zo:

Ingrediënten

  • 900 g courgettes
  • 2-3 eetl. zonnebloemolie
  • 4-5 knoflookteentjes
  • paar takjes platte peterselie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ¼ theel. cayennepeper

Bereiding

Ingrediënten Knoflookcourgettes

Snijd de courgettes (opmerking 1) in plakken van een halve centimeter. Snijd de knoflook klein. Snijd de peterselie klein. Pers de citroen uit (opmerking 2).

Verhit een pan op een halfhoog vuur, voeg de olie en vervolgens de courgetteplakken toe.

Roerbak de courgette totdat ze al aardig bruin wordt. Zet het vuur lager. Voeg knoflook, zout, paprika en cayennepeper toe. Roerbak totdat de knoflook en courgettes goed gebakken zijn en er (bijna) geen vocht meer in de pan zit (opmerking 3).

Voeg 1 eetl. citroensap toe en bak nog een minuut of wat.

Zet het vuur uit. Strooi er de peterselie over. Meteen serveren.

De Knoflookcourgettes zijn klaar. Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Ja, dit is weer een bolcourgette uit eigen tuin. Het gerecht heb ik enige tijd geleden gemaakt.

2 In dit geval had ik nog een ingevroren eetlepel citroensap, dus heb ik die gebruikt.

3 Het bleef vochtig, maar dat vond ik geen punt verder. Deed ook niks aan de smaak af.

2 antwoorden op “Knoflookcourgettes (veel foto’s)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons