Knoflookcourgettes is een lekker groentegerecht dat bij heel veel vleessoorten (of vegetarische gerechten) past. Je maakt de Knoflookcourgettes zo:
Ingrediënten
- 900 g courgettes
- 2-3 eetl. zonnebloemolie
- 4-5 knoflookteentjes
- paar takjes platte peterselie
- 1 eetl. citroensap
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- ¼ theel. cayennepeper
Bereiding
Snijd de courgettes (opmerking 1) in plakken van een halve centimeter. Snijd de knoflook klein. Snijd de peterselie klein. Pers de citroen uit (opmerking 2).
Verhit een pan op een halfhoog vuur, voeg de olie en vervolgens de courgetteplakken toe.
Roerbak de courgette totdat ze al aardig bruin wordt. Zet het vuur lager. Voeg knoflook, zout, paprika en cayennepeper toe. Roerbak totdat de knoflook en courgettes goed gebakken zijn en er (bijna) geen vocht meer in de pan zit (opmerking 3).
Voeg 1 eetl. citroensap toe en bak nog een minuut of wat.
Zet het vuur uit. Strooi er de peterselie over. Meteen serveren.
Opmerkingen
1 Ja, dit is weer een bolcourgette uit eigen tuin. Het gerecht heb ik enige tijd geleden gemaakt.
2 In dit geval had ik nog een ingevroren eetlepel citroensap, dus heb ik die gebruikt.
3 Het bleef vochtig, maar dat vond ik geen punt verder. Deed ook niks aan de smaak af.
Dat ziet er weer smakelijk uit, Ineke! 🙂
Dank je wel, en dat was het ook!